PDA

View Full Version : درس بهتره یا ثروت؟؟!!

mregold60
يکشنبه ۸ ارديبهشت ۸۷, ۱۴:۰۰
سلام دوستان همیشه این سوال برای همه هست که علم بهتره یا ثروت؟؟ میخوام بدونم اینکه آدم 4 سال درس بخونه و بعدش بیکار باشه بهتره یا اینکه دنبال یه حرفه ای بره؟؟

parvan
يکشنبه ۸ ارديبهشت ۸۷, ۱۵:۲۰
سوال بسيار خوبي است . همه ما انشاي اين سوال را سالها قبل نوشتيم . در زمان مدرسه رفتن من همه ميگفتن علم بهتر است و يك صفحه كامل در باره مزيتهاي علم بر ثروت مطلب مينوشتند ولي با بزرگتر شدن و بعضا با فارغ التحصيلي از دانشگاه وبقول شما بيكاري اكثر علم اندوزان و بالطبع عدم رسيدن به اهدافي از جمله موقعيتهاي شغلي و جايگاه مناسب اجتماعي و در مقابل ديدن شرايط خاص مالي بعضي از دوستان قديمي كه به جاي ادامه تحصبل بدنبال حرفه اي رفتند و البته گاها هم موفق بودند به انشاي چند سال قبل خود وتشويق بزرگترهايشان براي كسب علم به ديده شك نگريستند
اما واقعا اشكال در چيست
اجازه بديد ديدمان را نسبت به اين سوال عوض كنيم
به نظر بنده اشكال در اين است كه اكثرا ثروت را برتر ميدانستند ولي ميخواستند از طريقه كسب علم به ان برسند . با گذشت زمان وبوجود امدن فارغ التحصيلان بسيار زياد دانشگاهي و عدم توانايي جامعه از استفاده بهينه از اين نيروي جوان طبيعتا ديدها نسبت به صاحبان علوم تغيير كرد و اينبار بسياري در برتري ثروت و كار امدي ان نسبت به علم تغيير راي دادند.
به نظر شخص بنده علم هميشه و در همه زمان ها برتر از ثروت بوده و خواهد بود . اما نكته اينجاست چه علمي
ايا صرف رفتن به دانشگاه وحفظ كردن يكسري اطلاعات وسپس امتحان دادن همان محفوظات و بقول معروف پاس كردن چند واحد درسي حالا با هر نمره اي فقط بالاي ده به شرط معدل بالاي دوازده ميشود علم .

خير علم يعني دانش و دانش يعني اگاهي. واين با پاس كردن چند واحد درسي به دست نميايد . مطالعه دروس دانشگاهي لازمه كسب دانش و اگاهي است ولي كافي نيست و براي رسيدن به ان فاكتور مهمتري هم لازم است يعني عشق و اين بسيار با واژه اي به نام علاقه فرق ميكند.
تمام فارق التحصيلاني كه عاشق رشته دانشگاهي خود بودند از موفقترين افراد زمانه خود بودند و همواره دعاي مردم را پشت سر خود ميبينند
موفق باشيد

mregold60
يکشنبه ۸ ارديبهشت ۸۷, ۱۶:۱۷
واقعا ممنون .خیلی جالب بود.

alijob444
دوشنبه ۹ ارديبهشت ۸۷, ۰۱:۲۸
با اجازه دوستان و بزرگترهای انجمن والا این انشاء ای که مرگلد جان گفتن رو باور کنید نمیدونم چند بار نوشتم ولی آخرین بارش یادم هست حدود 6 سال پیش بود که نوشتم و مثل همه بچه ها همون حرف علم بهتر است رو نوشتم ولی توجهتون رو به نکات زیر جلب میکنم علم بهتر است یا ثروت به طور قطع علم بهتر است ولی با شرایط زیر داشتن یک خانواده پولدار که هر ترم مبلغ یک میلیون و پانصد هزار تومان هزینه رو تقبل کنن حرف دوم سکوت و آرامش که حداقل در خانواده خود بنده ازش خبری نیست خانواده ای که اگر کسی توش شاگرد زرنگ باشه مورد تمسخر واقع میشه خانواده ای که زرنگشون بنده بودم که با معدل 18 قبول شدم و کلی فیلممون کردن و گفتن به به آقا دکتر و این حرفها بعد تازه تو گوشم خوندن نا سلامتی تو پسر یه چلوکبابی دار هستی و باید کار پدرت رو ادامه بدی و خانواده ای که وقتی از تجارت الکترونیک باهاشون صحبت میکنی یه نیشخند بهت میزنن و میگن اگر از یه جعبه میشد پول در آورد از تو زرنگتراش هستن و در میاوردن باورکنید بعضی شبها که میخوام به چارت نگاه کنم یا حتی اوایل روز از ترسم نمیگم دارم پوزشینهام رو نگاه میکنم الکی میگم دارم چت میکنم چون حداقل اینطوری کمتر آدم رو مسخره میکنن خلاصه اینکه توی جامعه ما ثروت بهتر از هر چیزی است و اصلا صحبت درس رو نمیشه کرد من که به شخصه درس رو گذاشتم کنار و الانم درسته شغل پر در آمدی دارم ولی خیلی پشیمون هستم که چرادرس نخوندم

blindguardian
دوشنبه ۹ ارديبهشت ۸۷, ۰۱:۵۷
نا سلامتی تو پسر یه چلوکبابی دار هستی
اخ قربون قد و بالات برم علی جان این موقع شب دل منو غش اوردی[Only registered and activated users can see links]
امیدوارم به نصایح گهر بار خانواده گوش کرده باشی و شغل پدرتون رو ادامه داده باشین[Only registered and activated users can see links]
نمیدونین فضای این تاپیک چه بوی کباب برگی گرفته[Only registered and activated users can see links]
خلاصه خیلی دوستت داریم علی جان[Only registered and activated users can see links]
من همیشه ارزو داشتم پدرم چلوکبابی داشت[Only registered and activated users can see links]
برو خدا رو شکر کن همیشه[Only registered and activated users can see links]
خوش بحالت [Only registered and activated users can see links]
شاد باشی[Only registered and activated users can see links]

parvan
دوشنبه ۹ ارديبهشت ۸۷, ۰۲:۰۲
alijob444 جان اجازه بده من نظرم را بدم . چند سال پیش دیدم پسر خاله من با مادرش داشتند در رابطه با همین موضوع که اصلا پسرخاله من بره دانشگاه و درس بخونه یا نه بحث میکردند .خاله من از من خواست که با پسرش حرف بزنم و راضیش بکنم که درس بخونه و کنکور قبول بشه و ...
من فقط یک سوال از پسر خاله خودم کردم . پرسیدم دوست داری چه کاره بشی . گفت فلان کار که من اصلا یادم نیست چی بود . برام هم فرقی نمیکرد . گفتم خیلی خوبه منهم باهات موافقم فقط فکر کن دوره دیپلم 16 ساله نه 12 سال . 12سال درس خوندی 4 سال دیگر هم روش . 4 سال دیگر هم در دانشگاه درس بخون یه مدرک الکی هم که شده بگیر قاب کن به دیوار . بعدش هر کاری که خواستی بکن . هر شغلی که سالم باشه محترمه و لازم .مهم یکی سلامت شغله ودیگری رضایت شخصی . مطمئن باش در دانشگاه علاوه بر یکسری مطالب درسی مسائل بسیاری را که در زندگی روزمره با انها سروکار داری هم یاد میگیری از جمله روابط اجتماعی و... که در منزل و مدرسه نمی توانستی یادبگیری و مطمئنا در شغلی که در اینده انتخاب میکنی هر چند علی الظاهر ربطی هم به هم نداشته باشه در موفقیتت کمکت میکنه

mregold60
دوشنبه ۹ ارديبهشت ۸۷, ۰۲:۴۹
سلام دوستان عزیز مطالبتون رو در مورد علم بهتره یا ثروت خوندم خیلی قشنگ بود .والا من 26 سالمه و فوق دیپلم الکترونیک هستم و 8 ماهی میشه که سربازیم تموم شده و کلی هم دنبال کار گشتم و نتونستم کار خوب پیدا کنم و همش پیمانکاری بوده مثلا پارتی هم داریم! و موندم الان بازم شروع کنم درس بخونم یا نه یا بازم برم دنبال یه کار . والا الان خیلی دوست دارم لیسانسم رو بگیرم ولی آینده رو میبینم که تا لیسانس بخوام بگیرم میشم 29 سال بازم بیکار نمیدونم چیکار کنم موندم والا!! به نظر شما درس ارزشش و داره بازم بشینم بخونم یا نه؟!! الان خواستگاری بری میگن طرف پول داره یا تحصیلات داره؟؟
!! موندم چیکار کنم والا؟

mregold60
سه شنبه ۱۰ ارديبهشت ۸۷, ۱۶:۲۵
کسی دیگه صحبتی نداره؟

shahowarziri
سه شنبه ۲۹ تير ۸۹, ۱۲:۱۵
>:D<>:D<به نظر من اگه پول داشته باشي هم خوشبختي هم مي توني علم رو بدست بياري

DAVOOD24
سه شنبه ۲۹ تير ۸۹, ۱۳:۳۲
اون چیزی که هم از پول و هم از علم بهتره تجربست .

ghafari3
سه شنبه ۲۹ تير ۸۹, ۱۷:۴۰
به نظر من اول سلامتی بعد یکی از این دو مورد

گلسرخی
سه شنبه ۲۹ تير ۸۹, ۱۷:۴۶
سلام
به نظر بنده
اول آرامش که تنها با یاد خدا بدست میاد و با داشتن پول و علم فراوان و نداشتن آرامش در وافع شما هیچی نداری
بعدش هم در این دوران یارانه ها پول فراوان که علم اصلا در این مملکت جواب نمیده
البته اگه علم را در امور منفی بکار ببری شاید تو این مملکت یه چیزی بشی
با تشکر

Captive
سه شنبه ۲۹ تير ۸۹, ۱۸:۰۵
اگه 1000000000000000000000000000$ هم گیر آدم بیاد اما سواد کافی نداشته باشه ، نه تنها از اون پولی که داره نمیتونه به نحو احسنت استفاده کنه بلکه به راحتی هم از دستش میده !! چون مدیریت سرمایه رو بلد نیست .

mgh_ir
سه شنبه ۲۹ تير ۸۹, ۲۰:۳۶
مقایسه علم و ثروت از جهت اینکه کدام یک برتر میباشند از بیخ و بن دارای مشکل است چرا که

این دو رابطه ی طولی با هم دارند نه رابطه ی عرضی .

به عبارتی انسان دارای نیاز های متفاوت هست و تا نیازهای پایین دست انسان تامین نشود هیچ وقت شخص احساس نیاز به ارضای خواسته ها ی والاتر را در خود پیدا نمیکند.

در این مقوله علم نیاز والاتر بشر میباشد و ثروت نیاز ابتدایی تر و صد البته واجب.

به قول معروف میگن شکم گرسنه دین و ایمون سرش نمیشه

از جهتی هم کسی که فقط ثروت داشته باشد یک نوع پوچی درونی را در خود احساس میکند

و از انجا که هدف خلقت انسان رشد و کمال است یک شخص اگاه باید از دو بال علم وثروت نهایت استفاده راببرد

نتیجه: علم و ثروت لازم وملزوم یکدیگر هستند

Mehrdadsamadiyan
يکشنبه ۳ مرداد ۸۹, ۱۹:۰۱
:">کسی دیگه صحبتی نداره؟

مسعود شصت چی
يکشنبه ۳ مرداد ۸۹, ۱۹:۰۳
تو این دوره زمانه فیلسوف هم باشی اما پول نداشته باشی 2 زار نمی ارزه

Black Swan
يکشنبه ۳ مرداد ۸۹, ۱۹:۴۵
سلام دوستان همیشه این سوال برای همه هست که علم بهتره یا ثروت؟؟ میخوام بدونم اینکه آدم 4 سال درس بخونه و بعدش بیکار باشه بهتره یا اینکه دنبال یه حرفه ای بره؟؟
سلام و همچنان تاپیک های قدیمی آپدیت می شوند
پس منم میگم
من و پریسا دو تا دوست بودیم تو دوره دبیرستان با هم دیپلم گرفتیم و بعد من برای کنکور خوندم اما اون واسه مهمانداری تو مدتی که من دانشگاه بودم تو 2 سال اول تعلیم دید و الان دو ساله مهماندار هواپیمایی ایران ایر هست.
اون الان ماشین داره و خونه هم گرفته و من با یک مدرک مهندسی لیسانس اندر خم یک کوچه هستم
حالا درس بهتره یا ثروت؟؟؟

1900
دوشنبه ۴ مرداد ۸۹, ۰۱:۲۲
علم بهتر است یا ثروت درست نیست ....
بهتره بگیم درس بهتر است یا ثروت...
خوب مسلما ثروت بهتره....خیلی ها ممکنه علم خوبی داشته باشند ولی مدرک دانشگاهی نداشته باشند.
من الان دارم فوق دیپلم الکترونیک رو می خونم و هرچی حساب می کنم می بینم که تنها دلیلی که می خوام واسه لیسانس هم شرکت کنم اینه که اگر امروز معتاد باشی با دست نشونت نمی دن و بهت نمی گن معتاد بلکه بهت می گن بیمار ولی اگر لیسانس نداشته باشی با انگشت تو خیابون نشونت می دن.مدرک شده چشم و هم چشمی پدر و مادرا با پدر مادرای فامیل و آشنا و پز دادن دخترا به همدیگهه که بر فرض دوست پسرشون یا همسر دلبندشون مهندس و .....
وگرنه مدرک بدرد جای دیگه نمی خوره الا در کوزه.
مسلما ثروت بدون سلامتی و آرامش بدرد نمی خوره ولی آرامش و سلامتی هم بدون ثروت بدرد در کوزه می خوره و بس.
البتی آرامش رابطه مستقیم با ثروت داره یعنی اگر ثروت و پول نباشه دقدقه فکری تا لحظه مرگ باهات می مونه.

RA11
دوشنبه ۴ مرداد ۸۹, ۲۲:۴۴
سلام

فقط خواستم بگم منظور از علم حفظ کردن فرمولها و تئوریهای داخل کتابها و تست زدن و این چیزها نیست بلکه

آن را دانش می گویند که موجب توانمندی ما در عمل شود . آنچه به ما حقیقتا توانایی میدهد .

توانا بود هر که دانا بود ...

دانایی همان توانایی است و داشتن و شدن و به واقعیت بدل شدن نه حفظیات .

بنابراین می توان گفت که تا زمانی که دانسته ای ما را در عمل و واقعیت به جلو نبرده باشد یا آن دانش نیست یا ما هنوز داننده آن نشده ایم .

درست مثل آنچه در فارکس و تفاوت میان دمو و ریل اتفاق می افتد .

پس علم همان ثروت است .

با تشکر